Báró KutyakozmetikaBáró

VISSZAHÍVÁS KÉRÉSE

Báró

(† 2015.01.20)

 

2013. elején, édesanyám ideiglenesen befogadott egy törpeschnauzert, akit az SOS Schnauzer Fajtamentés ajánlott. 

Báró

Az eredetileg Arnold névre hallgató (?), 13 éves só-bors színű snaci, rögtön, megérkezése után támadóan lépett fel édesanyám saját, kölyök westie-jével, így átvitték a szomszédban lakó nagymamámhoz. 

Ezután hívtak fel engem, hogy megérkezett, hiszen tudták, hogy kiskorom óta rajongok a snacikért.

Mikor először felmentem meglesni Bárót (eredeti nevén Arnoldot), nagyon sovány volt, sok seb tarkította pici testét és az ivartalanítási varrata is el volt gennyesedve. Borzasztó rossz állapotban adta ki a fajtamentés a kiskutyát.

Első utunk az orvoshoz vezetett.

Szerencsére az előző kutyáinknál megismertünk egy nagyon jó állatorvosi rendelőt és ott egy igazán lelkiismeretes, segítőkész és profi orvos-csapatot, akik mindig a megfelelő szakértelemmel és segítőkészséggel álltak a rendelkezésünkre.

Egy órával később, miután az orvos tüzetesen megvizsgálta, majd altatás alatt a legfontosabb kezeléseket elvégezte rajta - leszedte a fogkövét, kioperálta a papylomát a szájüregéből, lekezelte a sebeit -   a kis betegünk elkezdett ébredezni.

Szegényke azt se tudta, hogy hol van... jobbra-balra dölöngélt. Ekkor ölbevettem, s a szemébe nézve rögtön tudtam, éreztem, hogy Ő már az én kutyám! 

Báró

1 hónappal később végleg odaköltözhetett hozzánk, de addig is minden nap ott voltam mellette.

Báró nem ismerte a játékot, nagyon félt, főleg a kutyáktól, de egy szeretetet igénylő és adni tudó, okos kis tündér volt.

Bárónak azért neveztük el, mert amint hozzánk került, rájöttünk, hogy "úri családból" származik, mert soha nem lépett pocsolyába, sőt még a vizes földre sem volt hajlandó leülni egy zsák jutalomfalatért sem. Járása is úri "mivoltát" bizonyította, hisz nem kutyagolt, hanem kiscsikó módjára szedte a lábacskáit.

Mikor végre átköltözött hozzánk, rögtön kapott 2 ágyat és sok játékot. Ekkor már a legtöbb külső sérülése begyógyult és a súlya is megfelelő szintre gyarapodott. Már nem ijedt meg, ha leültem mellé a földre és Ő is vígan az ölembe ugrott, ha hívtam, ha nem Kacsintás


A kutyákkal szemben még mindig barátságtalan, korábbi erős félelme miatt támadóan lépett fel, de már csak kisebb távolságból. 

Mára megtanult ülni, feküdni és minden egyebet és a kutyákkal való "balhézást" is kordában tudjuk tartani. 

 Ennek köszönhető, hogy bár nem sok, de 1-2 barátja van már, sőt már eldicsekedhetünk egy igazi baráttal is!

Nálunk ez "szerelem volt első látásra", s az is maradt, hiszen legalább annyira ragaszkodok hozzá, mint ő hozzám. Zavarban van

 

 

...és elérkezett a búcsú pillanata.
2015.01.20-án végetért a velünk töltött csodás két év Báró számára. Egy gyors lefolyású betegség elszólította Őt tőlünk és mi itt maradtunk "árván" és csak az üres kis kuckóját nézzük könnyes szemmel.

 

 

 


 
 
 

 

Sos Schnauzer mentésnek adománygyüjtés
Nyomtatás Oldaltérkép Levélküldés Webmester Facebook-on is kövess minket 
  Torsten Behrens Adománygyüjtés CMSimple  
Báró Kutyakozmetika © 2014 | 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 70/A. | 1157 Budapest, Erdőkerülő utca 9. |
| Bejelentkezés: +36 20 239 22 74 |
Tetejére